Classicistisch herenhuis

Beschrijving

Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen); classicistische lijstgevel uit het einde van de 18de eeuw. Bepleisterde lijstgevel op natuurstenen plint, horizontaal gemarkeerd door doorlopende 19de-eeuwse onderdorpels en geprofileerde puilijst. Rechthoekige, omlijste vensters. Rechthoekige deur met arduinen beloop met uitgespaarde bovenhoeken en oren, voorzien van festoen op bovendorpel en bekronende waterlijst op consoles. Gekornist hoofdgestel met kroonlijst met tandlijst, en driehoekig van een oculus voorzien fronton boven de twee middentraveeën, oorspronkelijk rustend op drie classicistische consoles.

Achterhuis Jeruzalemstraat nummer 13.