Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Toegankelijke éénbeukige kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, gelegen bij nummer 2 en gebouwd circa 1871.

Roodbakstenen volume in combinatie met gele baksteen voor het verfraaien van de gevel. Zadeldak bedekt met Vlaamse pannen (grijs). De voorgevel van de kapel is uitgewerkt als een puntgevel voorzien van een deur gevat in een omlijsting van blauwe gesinterde baksteen. Natuurstenen latei met gekoppelde boogjes. Erboven een bepleisterde en witbeschilderd boogveld met opschrift "ONZE LIEVE VROUW MIDDELARES/ EN KONINGIN/ BID VOOR ONS". De geveltop is afgelijnd met gele baksteen en voorzien van een kruis in uitspringende baksteen. De zijgevels zijn verticaal en horizontaal belijnd met geelbakstenen banden. Centraal een blinde deuropening in een vlakke bakstenen omlijsting.

• DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Bekegem, in Inventaris van de Kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie