• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Deels vrijstaand woonhuis, mogelijk oudere 19de-eeuwse kern. Volgens kadaster wordt circa 1902 door een smid een nieuw woonhuis en werkhuis gebouwd op de plaats van een ouder volume. In 1933 registreert men de "totale heropbouw" van het woonhuis door Arthur Muylle-Blomme.

Rode baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (blauwe mechanische pannen), aflijnende gootlijst op klossen. Getoogde muuropeningen onder strek, deur in een geriemde omlijsting. Deels bewaard houtwerk, schuiframen op de begane grond en T-ramen op de verdieping.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ichtegem, 1902/26, 1928/10, 1933/42.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie