Beschrijving

Achterin gelegen hoeve, teruggaand op de 19de eeuw. Als site met losstaande bestanddelen als dusdanig reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1841), bereikbaar via doodlopende wegels vanaf de Oostendesteenweg.

Ten noorden van het erf, boerenhuis met geïncorporeerde stalling. Witgeschilderde verankerde baksteenbouw onder zadeldak (rode Vlaamse pannen). Licht getoogde en rechthoekige muuropeningen onder strek. Rechter zijgevel met staldeur, laadluiken en 'duivengaten' in de geveltop.

Ten zuiden van het erf, dwarsschuur met geïncorporeerde stalling onder zadeldak (rode mechanische pannen). Rode en gele baksteenbouw. Getoogde muuropeningen onder strek. Aanbouwen onder lessenaarsdaken.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie