Rozendaalhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rozendaalhoeve

Beschrijving

Zogenaamd "ROZENDAALHOEVE" zie naambord. Achterin gelegen hoeve. Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een nieuw aangelegd erf. De gebouwen zijn fasegewijs tot stand gekomen.

Boerenhuis, gedateerd door middel van jaarsteen "1851". Laag dubbelhuis van vijf traveeën onder pannen zadeldak. Verankerde witbeschilderde baksteenbouw met een lage beschilderde plint. De gevel is opengewerkt met aangepaste rechthoekige muuropeningen onder strek.

Dwarsschuur met geïncorporeerd wagenhuis en stalling. Imposant volume van 1877, zie datering in de zijpuntgevel. Latere uitbreidingen zie bouwnaad. Verankerd geelrood bakstenen volume onder zadeldak. De gevel is opengewerkt met hoge korfboogvormige schuurdoorrit voorzien van een ingewerkt luikje.

Links geïncorporeerd wagenhuis oorspronkelijk opengewerkt met twee korfboogvormige poorten (thans in gebruik als varkenshok). De bogen zetten aan op pilasters met grijs gesmoorde klompjes.

Aardappelkelder, voorzien van een rechthoekige en beluikte opening.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie