Burgerhuis De Dageraad

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis De Dageraad

Beschrijving

Burgerhuis zogenaamd "DE DAGERAAD" zie gevelsteen, vermoedelijk daterend uit de jaren 1930-1940. Breedhuis van vijf smalle traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Kleine voortuin afgesloten door laag bakstenen muurtje tussen pilasters met blauwhardstenen deksteen, ertussen smeedijzeren leuning met geometrische motieven.

Lijstgevel met roodbakstenen parement en wit voegwerk. Horizontaal belijnende witgeschilderde betonnen banden ter hoogte van de bovendorpels. Typisch massief bijna gevelbreed balkon met afgeronde dagkanten (nu voorzien van een nieuwe bekleding). Op de begane grond driezijdige erkeruitbouw met overhoeks geplaatste stenen op de hoeken. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Verdiept geplaatste deuren onder een betonnen witbeschilderde latei.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie