Halfvrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaande woning uit de jaren 1920 opgetrokken uit baksteen met geaccentueerde witgeschilderde banden op een hoge hardstenen plint en gekenmerkt door verspringende volumes en speelse daken.

Asymmetrische straatgevel met centraal toegangsportaal met zes treden, rechter zijtravee met twee bouwlagen en bekronende puntgevel met imitatievakwerk en linker travee met twee bouwlagen uitgewerkt als hoektoren onder plat dak; nieuw schrijnwerk in de ramen. De zichtbare linker zijgevel heeft een venstertravee onder geknikt zadeldak, eveneens met imitatievakwerk in de top, vensters met verschillende vormen en bewaard schrijnwerk en links aansluitend een erkervormige uitbouw.

Auteurs: Bogaert, Chris