• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën + poorttravee en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (zwart geglazuurde pannen). Gedateerd "1887". Volgens het kadaster wordt in 1885 een pastorie afgebroken. De nieuwe pastorie wordt ondergebracht in het pand Markt nr. 22. In opdracht van Amandus Dewulf-Dupon worden twee woningen (nrs. 7–9) gebouwd op dit perceel.

Beschilderde bakstenen lijstgevel met opgelegd voegwerk. De gevel wordt verticaal afgelijnd door hoekkettingen. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen, benedenvensters voorzien van een vlakke gecementeerde omlijsting met oren. Deur gevat in een bakstenen omlijsting met oren. Bovenvensters in een bakstenen omlijsting voorzien van oren en neuten. Behouden schrijnwerk, op de begane grond met geometrische roedeverdeling typerend voor de jaren 1930.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ichtegem, 1885/8, 1886/6, 1887/13, 1888/I/2.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie