Neogotische kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neogotische kapel

Beschrijving

Ruime neogotische kapel van 1899 zie jaarsteen, gelegen in verwilderd plantsoen. Witgeschilderde baksteenbouw boven zwartgeschilderde plint, gevat onder zadeldak (zwarte en rode mechanische pannen, nok evenwijdig met de Oostendesteenweg). Voorgevel: puntgevel met dakbebording en bekronend smeedijzeren kruis, jaarsteen "1899" in het gevelveld. Spitsbogige deuropening, met fraai bovenlicht met ronde en rondbogige raampjes; eenvoudige vleugeldeur. In beide zijgevels ter hoogte van het altaar, kleine rondbogige vensteropening, met metalen roedeverdeling.

Interieur met houten spitstongewelf, bepleisterde en beschilderde muren en cementtegelvloer. Afsluiting met smeedijzeren altaarhek van een eenvoudig altaar met opschrift "O.L.V. 7 WEEËN" en verschillende heiligenbeelden, erboven geschilderde banderol met opschrift "TROOST IN NOOD". Bidbanken.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie