• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Achterin gelegen kleine site met omringende tuin, op een lichte verhevenheid. Op de site is als dusdanig reeds een gebouw aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1841).

Het huidige huis met geïncorporeerde stalling dateert vermoedelijk uit het laatste kwart van de 19de eeuw of het begin van de 20ste eeuw. Zadeldak bedekt met rode mechanische pannen. De witbeschilderde cementering van de erfgevel, met in vakken onderverdeelde beraping dateert vermoedelijk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rond het midden van de 20ste eeuw verbouwing: deuromlijsting in grijs gesmoorde klompjes, vergroting van een aantal muuropeningen. De getoogde muuropeningen van de stalling en de opkamertravee zijn echter bewaard. In de tuin, klein nutsgebouw onder zadeldak (rode mechanische pannen). Houten kapelletje met Onze-Lieve-Vrouwbeeldje.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie