• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoevetje. De hoevesite is gedeeltelijk reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1841), met name het boerenhuis met de geïncorporeerde stalling ten noorden van het erf. Lage vrijstaande bestanddelen met L-vormige opstelling rondom een deels begraasd erf.

Ten noorden van het erf, laag boerenhuis met geïncorporeerde stalling onder doorgetrokken zadeldak (rode Vlaamse en mechanische pannen), mogelijk oorspronkelijk een tweewoonst. Baksteenbouw boven gepekte plint, getoogde muuropeningen (vernieuwd houtwerk), gedicht bij de stalling.

Ten westen van het erf, klein schuurtje, vermoedelijk daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw (nog niet aangeduid op de Atlas der Buurtwegen van circa 1841). Stijl- en regelwerk op bakstenen sokkel en met beplanking, golfplaten zadeldak.

Geen toestemming om foto's te nemen op het erf, vanaf de straat moeilijk zichtbaar.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie