Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelpand

Beschrijving

Voormalig winkelpand. Breedhuis met enkelhuisopstand van drie/vier traveeën onder zadeldak (blauwe geglazuurde pannen). Volgens het kadaster gebouwd in 1934 door timmerman Jozef Muylle-Debouw uit Ichtegem.

Bruine baksteenbouw voorzien van een roodbakstenen voorgevelparement in combinatie met wit voegwerk. Gecementeerde en beschilderde plint. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken, betonnen lateien en behouden typerend geometrisch schrijnwerk in de bovenlichten. Deur met typerend geometrisch schrijnwerk en smeedijzeren grille.

Bijhorend nutsgebouw in de tuin gelegen. Laag volume onder pannen zadeldak. Bruingele baksteenbouw met gecementeerde tuit voorzien van geometrische motieven. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken en betonnen latei. Behouden schrijnwerk met geometrisch motieven in bovenlicht.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Ichtegem, 1934/22.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie