Café de Prins

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café de Prins

Beschrijving

Vanouds zogenaamd "Café de Prins". Hoekhuis met de Luxemburgstraat met twee bouwlagen onder steil zadeldak (Vlaamse pannen) daterend uit de 17de eeuw. Voorgevel met trapgevel (8 treden + topstuk) van drie traveeën en een lagere travee onder zelfde gootlijst als nummer 14. Rechthoekige vensters met kwartholle dagkanten met, bij de restauratie gecementeerde hoekblokken ter hoogte van de oorspronkelijke vensterkruisen en dubbele rollaagjes als ontlastingssysteem. Gecementeerde spiegels op de borstweringen. Geveltop met zoldervenster met sponning, hoekblokken en bekronende oculus in gecementeerde vlakke omlijsting met hangende voluten. Scherpe hoek afgelijnd met zandstenen hoekstenen, op de begane grond afgekant en voorzien van ezelsoor.

Beraapte zijgevel met drie venstertraveeën en blinde muur naast de hoek met uitspringende schoorsteen. Dakvenster met tuitgeveltje boven de tweede travee. Volledig verbouwde begane grond met drie garagepoorten.