Café St. Cecilia

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café St. Cecilia

Beschrijving

"CAFÉ ST. CECILIA" zie opschrift in puilijst. Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Volgens het kadaster gebouwd in 1897 door kleermaker Pieter Knockaert-Dewulf. De typische bezetting met cimorné dateert wellicht uit de jaren 1920-1930.

Bakstenen trapgevel, op de begane grond voorzien van een roodbakstenen parement, op de verdieping een bezetting van cimorné. De gevel wordt horizontaal belijnd door banden als aflijning van de begane grond en ter hoogte van de onder- en de bovendorpels. Rechthoekige muuropeningen. In de top een rondboogvenster. Behouden schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Ichtegem, 1899/12.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie