Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landarbeiderswoning

Beschrijving

Dwars op de straat georiënteerde landarbeiderswoning met geïncorporeerde stalling op de hoek met de Kleine Hutstraat. Het kadaster registreert in 1863 op de Veld hoek de afbraak van een ouder huis en de bouw van een huis met stalling. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak (golfplaten), gecementeerde zijgevel. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk, vensters met grote roedeverdeling. Haagbeuk achter het huis.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1863/122.
  • BONDUEL. L., Het Zedelgem, Veldegem, Loppem en Aartrijke van toen. Een verzameling foto's en prentbriefkaarten aangevuld met beknopte historische gegevens, Brugge, 1983, p. 82.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien