Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Doorgaans enkelhuizen met bepleisterde lijstgevels van gewoonlijk drie bouwlagen boven arduinen plint met keldervensters, uit het derde kwart van de 19de eeuw, nummer 102-116, 99, 101-107, bouwaanvragen respectievelijk van 1861, 1862 en 1862, nummer 68 uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Nummer 20, 22-26, 28-32, 48, 86, 88, 104-106 ontpleisterd. Eenvoudige gevelordonnantie: rechthoekige vensters met doorgetrokken lekdrempels. Nummer 48, 101-107 oorspronkelijke getoogde vensters bij ontpleistering gevat in vlakke rechthoekige cementomlijsting. Nummer 63. Hoekhuis met afgekante hoektravee.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, nummer 9724, 9706, 9708, 9718.