Beschrijving

Achterin gelegen en gerenoveerde hoeve met losse bestanddelen, toegankelijk via een rechte, recent gekasseide oprit. Deze oprit maakt vóór het rechttrekken van de straat in 1887 deel uit van de weg zodat de hoeve vroeger op een hoek van de straat is gelegen. Twee linden markeren de oude erftoegang.

De hoeve staat al op de Ferrariskaart (1770-1778) met ongeveer dezelfde configuratie als nu. Het volume van het boerenhuis met hoger en lager deel onder verschillende nokhoogte doet een oudere leeftijd vermoeden.

Woonhuis ten oosten van het begraasd erf in verankerde baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Recent gerenoveerd met schrijnwerk naar oud model en grijze gekaleide gevels.

Monumentale dwarsschuur ten zuiden met 19de-eeuws uitzicht, gele verankerde baksteen onder zadeldak met brede dakrand (Vlaamse pannen) en asemspleten.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien