Beluik

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Beluik

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuizen in steegbeluik

Beschrijving

Aan weerszijden van een in begin 19de eeuw reeds bestaande steeg met smalle overbouwde toegang bevinden zich twee beluikjes (nummer 9-23 en nummer 25), heden door studenten bewoond en opgeknapt.

Nummer 9-23, van 1837 incorporeert in nummer 9-11 en 21-23 delen van een oudere structuur. Steegbeluik met relatief brede open toegang (op smallere steeg). Beluikhuizen van twee lage bouwlagen onder zadeldak (pannen). Rechthoekige of getoogde vensters op hardstenen of tegeldorpels, in verankerde witgekalkte gevel op gepikte plint.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, Mutatieschetsen Gent.