Kapel Onze-Lieve-Vrouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel in 1995 uit devotie opgericht. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Pijlerkapel in geelbeschilderde baksteen op zandstenen plint en onder hoog zadeldak (leien). Betraliede spitsboognis, achtergevel opengewerkt met driepas.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Aartrijke, s.l., s.d., nr. 9.
  • DEGRANDE V., Inventarisatieproject straat- en veldkapellen Groot-Zedelgem. Deel II: kapellen in Aartrijke, in Zilleghem. Handelingen van de Kring voor heemkunde en geschiedenis Pastoor Ronse, jg. 23, nr. 4, 2002, p. 152.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien