Drie burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie burgerhuizen

Beschrijving

In oorsprong één geheel opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw of eerste kwart van de 19de eeuw, wellicht in 1883 verdeeld in drie aparte huizen van respectievelijk drie, twee en vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien, Vlaamse pannen).

Beraapte en beschilderde lijstgevels op arduinen plint. Begane grond met rechthoekige aangepaste muuropeningen, onder meer venster van nummer 34 verbouwd tot deur, en originele steekboogdeur met twee arduinen treden, omlijsting met uitgeholde dagkanten en gebogen waterlijst (nummer 32).

Bovenbouw met omlijste steekboogvensters, met later toegevoegde sleutel, en sierankers voor de nummers 32-34, rechthoekige vensters ter vervanging van voormalige, omlijste steekboogvensters voor nummer 36.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Sint-Amands, schetsen, 1884/18.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle