Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen, toegankelijk via een rechte geasfalteerde oprit. Ligt aan het begin van een gedeeltelijk bewaarde voetwegel, op de Atlas der buurtwegen (circa 1844) beschreven als Chemin n° 22, "Thouroutwegel. Voetweg van Aertrycke naer Thourout". Deze wegel is tegenwoordig gedeeltelijk opgenomen in de Hoge Rokersstraat die zuidwaarts aansluit bij de Aartrijksestraat. Overhoeks geplaatste hekpijlers aan de oprit aan de straat. De erftoegang wordt geflankeerd door twee tamme kastanjes, rechts een bakstenen pijler. Volgens jaarankers, waaronder de initialen "B" en "A", in de rechterzijgevel van het woonhuis gebouwd in "1881". Boerenhuis met geïncorporeerde stalling (zadeldak met zwarte en rode mechanische pannen) ten noorden en schuur (zadeldak met golfplaten) ten zuiden van het erf.

Dubbelhuis en stallingen in verankerde, bruine baksteen. Segmentboogvormige muuropeningen onder strekken, schrijnwerk van de woning uit het interbellum (schuiframen). Rechterzijgevel met rondbogig gevelkapelletje en rondboogvenster in de top. Tegen de achtergevel een recentere dwarsvleugel. Stalling met gecementeerde zijgevel en bewaard schrijnwerk. Kasseibestrating links van de stalling.

Schuur met recente aanbouw en gedeeltelijke beplanking. Voorliggende boomgaard rechts van de oprit.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien