Neoclassicistisch winkelhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch winkelhuis naar ontwerp van architect Jules Dries van 1898 voor A. Cuvillier. In 1901 wordt op de koer achter de woning een schoenmakerswerkplaats ingericht. De woning is gelegen op een beboomd pleintje dat gevormd wordt door een verbreding van de Balansstraat op de hoek met de Lange Elzenstraat, waarop de woningen van nr. 67 tot 71 een mooie gevelrij vormen.

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Verzorgde bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met houten winkelpui op hardstenen plint en verdiepingen afgewerkt met imitatievoegen en hoekpilasters waarop de geprofileerde houten kroonlijst met tandlijst rust. Rechthoekige muuropeningen; twee deuren gevat in de winkelpui, afgewerkt met kroonlijst. Schrijnwerk vervangen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1898 # 1824, 1901 # 214.