Neotraditioneel burgerhuis

Beschrijving

Neotraditioneel burgerhuis gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1893 van aannemer Jos Peeters voor de heer Fl. Van der Ven. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak; met haar vier ongelijke traveeën is de woning duidelijk breder dan andere woningen in de straat. Lijstgevel afgelijnd door houten kroonlijst waaronder een fries met siermetselwerk, parement in rode baksteen met natuurstenen speklagen en kordonlijst, hardstenen plint. Middenrisaliet geaccentueerd door balkon met gietijzeren leuning boven deur in hardstenen omlijsting. Rechthoekige muuropeningen met hanenkam; rechts van de voordeur breed venster met natuurstenen kozijn; de andere ramen zijn vernieuwd; fraaie eiken voordeur met cartouches en bovenlicht.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1893 # 1124.

Auteurs: Vervaet, Celine; Hooft, Elise