Twee neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen gebouwd circa 1897 naar ontwerp van Hendrik Krekel voor F. Van Hoeck. Het zijn enkelhuizen van drie bouwlagen onder zadeldak; nummer 63 bestaat uit drie traveeën, nummer 65 uit twee traveeën. Hoewel de afwerking van beide bepleisterde en geschilderde lijstgevels niet identiek is, met onder meer verschillende balkonleuningen en iets meer ornamentiek op nummer 65, zorgen de gelijke nok- en kordonhoogtes, vensteropeningen en detaillering voor een nauwe samenhang. Bij huisnummer 63 is het middenrisaliet extra beklemtoond door een gedecoreerde segmentboog boven het raam in de eerste bouwlaag.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1897 # 1209.

Auteurs: Vervaet, Celine; Hooft, Elise