Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Halfvrijstaand enkelhuis volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1937 op het erf en door de toenmalige eigenaar, landbouwer André Rommel, van de Sint-Laurentiushoeve (zie nrs. 20-22).

Oranje baksteenbouw met geelbakstenen gevel (streklagen) boven lage, bruinbakstenen plint en onder zadeldak (mechanische pannen). Strak uitgewerkte, driezijdige erker op de verdieping met aansluitend balkon met buisleuning. Rechthoekige muuropeningen onder gevelbrede, gecementeerde lateien. Verhoogde begane grond, bewaarde deur met blauwhardstenen buitentrapje, in portiek met afgeronde zijkanten in verticaal metselwerk en onder betonnen luifel.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1937/4.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien