Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Boerenarbeiderswoning volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1882 en gelegen in de Westplaatshoek. De landgebouwen ten zuiden van het erf zijn van latere datum. Ligt ten noordoosten van de oprit naar het achterin gelegen nummer 32. Laag dubbelhuis in rozebeschilderde, verankerde baksteen boven een gepekte plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen, recenter schrijnwerk, beluikte vensters met kleine roedeverdeling. Beplankte schuur in de zuidhoek en onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen). Tuin met appelaar, van de straat afgescheiden door een hulst- en meidoornhaag.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN TE BRUGGE, 207: Mutatieschetsen, Zedelgem, 1882/10.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien