Burgerhuis van 1892

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1892

Beschrijving

Vrijstaand dubbelhuis van "1892" zie een jaarsteen in de rechterzijgevel. Voormalig postgebouw, zoals te zien op een oude foto.

Twee bouwlagen en drie traveeën opgetrokken in bruine, verankerde baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen) en boven een bepleisterde plint. Verhoogde begane grond, deur met hardstenen buitentrapje. Bewaarde deur en op de verdieping bewaard schrijnwerk bij de T-ramen op kordon, glas in lood. Tandlijst onder de dakgoot kort omlopend op de hoek. Rondboogvenster in de rechter zijgevel. Afgeschuinde linkerhoek aan achterzijde aansluitend bij het volume van het huis nummer 4.

• BONDUEL L., Het Zedelgem, Veldegem, Loppem en Aartrijke van toen. Een verzameling foto's en prentbriefkaarten aangevuld met beknopte historische gegevens, Brugge, 1983, p. 17.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien