Meergezinswoning met opslagplaatsen

Beschrijving

Deze meergezinswoning met achterliggende opslagplaatsen werd gebouwd rond 1904 naar ontwerp van en voor eigen rekening van aannemer Ph. Ahlstrand. Deze aannemer woonde in de naastgelegen woning op nummer 35, die ondertussen werd gesloopt. Ahlstrand bouwde in eigen straat in totaal negen woningen. Dit pand is met zijn vier traveeën en drie hoge bouwlagen onder zadeldak één van de grotere gebouwen in de straat. De lijstgevel kreeg een klassieke indeling met kroonlijst, hardstenen plint, kordon en rechthoekige muuropeningen, maar kreeg een eclectische afwerking door het parement van geglazuurde, witte baksteen met oranje banden, door de aparte omlijsting van de muuropeningen met brede hardstenen bovendorpels. Deels bewaard schrijnwerk, onder meer voor de poort in de rechter travee.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1904 # 2169.