Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee identieke, neoclassicistische burgerhuizen, vermoedelijk gebouwd begin 20ste eeuw. In 1915 wordt het balkon van nummer 50 vervangen door een houten loggia met balkon naar ontwerp van bouwmeester R. Horta.

Burgerhuizen van drie bouwlagen en drie traveeën onder zadeldaken. De woningen hebben een verzorgden, standaard afgewerkte bepleisterde en beschilderde lijstgevel, typisch voor het Zuid. Houten kroonlijst op klossen, hardstenen plint, rechthoekige muuropeningen, kordons en doorlopende onderdorpels, imitatievoegen op de begane grond, balkons met fraaie ijzeren leuning.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1915 # 6393.