Neoclassicistische stadswoning

Beschrijving

Neoclassicistische stadswoning gebouwd rond 1895 voor Jan De Wit. Dit enkelhuis is met zijn twee traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak één van de kleinere woningen in de straat.

Verzorgde en originele afwerking van de lijstgevel, met fraaie houten dakvensters met driehoekig fronton, houten kroonlijst op klossen en consoles waaronder een palmettenfries, imitatievoegen en omlijste segmentbogige muuropeningen op gelijkvloerse verdieping en twee rechthoekige, met pilasters geflankeerde vensteropeningen onder fronton en met gevelbreed balkon op de eerste verdieping.

Aansluitend, op nrs. 10 en 12, zijn vergelijkbare woningen gebouwd, maar minder gaaf bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1895 # 1679.