Twee neoclassicistische stadswoningen

Beschrijving

Twee eenvoudige neoclassicistische stadswoningen, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1898 ingediend door Craen. Enkelhuizen van drie bouwlagen op hoog souterrain en respectievelijk twee en drie traveeën onder zadeldaken; de kroonlijst van de woning op nummer 15 is iets hoger. Klassieke neoclassicistische opbouw en afwerking van de lijstgevels, conform de algemene trend op het Zuid: kroonlijst op modillons, hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpel, imitatievoegen, rechthoekige muuropeningen in eenvoudige omlijstingen. In 1901 wordt hetzelfde plan gebruikt voor een bouwaanvraag van G. Peeters voor twee niet geïdentificeerde panden in dezelfde straat, echter met op de begane grond winkelpuien.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1898 # 1636 (13-15), 1901 # 410.