Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen van twee traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak; de vierde bouwlaag werd later toegevoegd. De woningen werden ontworpen in 1899 door Constant De Laet voor A. Dumont.

De identieke, spiegelende lijstgevels kennen een klassieke, zeer evenwichtige neoclassicistische opbouw en afwerking, typerend voor het Zuid. Kroonlijst, hardstenen plint, horizontale ritmering door kordons en doorlopende onderdorpels, gekoppelde balkons in de venstertraveeën met balustrades die herhaald worden in de borstweringen van de bovenvensters.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1899 # 549.