Twee identieke neoclassicistische meergezinswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee identieke neoclassicistische meergezinswoningen in opdracht van Gustave Lambrechts gebouwd rond 1899.

Enkelhuizen van drie en een halve bouwlaag en drie traveeën onder zadeldaken. De lijstgevels kennen de klassieke neoclassicistische gevelopbouw en ornamentiek die het Zuid typeert. Houten kroonlijst op modillons, hardstenen plint, kordonlijsten en doorlopende onderdorpels, regelmatig geplaatste segmentbogige muuropeningen met een omlijsting met sluitsteen op tweede en derde bouwlaag, bovenvensters zijn rechthoekig, centrale travee geaccentueerd door balkons.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1899 # 399.