Sobere neoclassicistische meergezinswoning

Neoclassicistische meergezinswoning ontworpen door A. Cols & Defever voor weduwe De Laet in 1902.

Het betreft een enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder plat dak. De lijstgevel vertoont de klassieke neoclassicistische gevelopbouw en –afwerking, waarbij de vier rondbogige smalle vensters op de bovenverdieping voor een originele toets zorgen. Verder houten kroonlijst op klossen en modillons, hardstenen lage plint, kordons en doorlopende onderdorpels, imitatievoegen op eerste en tweede bouwlaag, rechthoekige muuropeningen op eerste tot derde bouwlaag in omlijsting, met accentuering van centrale travee door balkon bekroning vensteropeningen met rond fronton en entablement. Deels bewaard houtwerk onder meer dubbele deur.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1902 # 2059.