Samenstel van twee neoclassicistische meergezinswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee identieke neoclassicistische winkelhuizen gebouwd rond 1909 door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht" in opdracht van juffrouw Van Hooydonck.

Enkelhuizen van drie traveeën en vier bouwlagen onder lessenaarsdak. Lijstgevels met klassieke neoclassicistische opbouw en afwerking: houten kroonlijst op klossen waaronder een stucfries, lage hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels, imitatievoegen op tweede bouwlaag, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen in omlijstingen met oren. Op de begane grond werden op de geveltekening in het bouwdossier voor beide woningen fraaie houten winkelpuien voorzien; enkel op nummer 30 is nog een pui aanwezig; de ijzeren borstweringen op eerste en tweede verdieping zijn verwijderd.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1909 # 36.