Meergezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Meergezinswoning

Beschrijving

Eclectische meergezinswoning gebouwd rond 1912 in opdracht van de heer Goddelière naar ontwerp van bouwmeester Arthur Bulterijs. Woning van drie bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak. Klassieke gevelindeling met kroonlijst op klossen, hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels. Materiaalgebruik en detaillering geven de lijstgevel een eclectisch karakter, onder meer de houten kroonlijst met keellijst en slanke modillons, de combinatie van geel bakstenen parement met witte en zwarte geglazuurde baksteen en hardstenen ornamenten. Segmentbogige muuropeningen met rollagen, hardstenen onderdorpels, op het gelijkvloers bewaarde guillotineramen met roedeverdeling in de bovenlichten. Klassieke plattegrond, met telkens twee kamers naast een gang en achteraan een keuken. Op elke verdieping wordt een keuken aangegeven op het plan, wat aangeeft dat het pand als meergezinswoning werd gebouwd.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1912 # 1074.