Twee eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Eclectisch ensemble van twee burgerwoningen ontworpen in 1907 door bouwmeester Edward Van Not voor Aug. Vreven en G. Saelens. Twee enkelhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen op hoog souterrain onder zadeldak. De gevels zijn spiegelend uitgewerkt, en gevat onder één originele, gebogen gevelbekroning, wat de ensemblewaarde sterk maakt. Natuurstenen parement met florale ornamentiek, erker op wangvormige consoles in de venstertravee. Rechthoekige en segmentbogige muuropeningen; hoge deur met bovenlicht. Gietijzeren balkonleuningen en traliewerk van de keldervensters met art-nouveaubelijning.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1908 # 1411.