Neoclassicistische meergezinswoning

Beschrijving

Deze neoclassicistische meergezinswoning van drie traveeën en vier bouwlagen op souterrain onder plat dak, werd in 1899 gebouwd als burgerhuis van twee bouwlagen onder zadeldak, voor eigen rekening van aannemer Aug. Somers. De woning werd in 1927 met twee verdiepingen verhoogd. De bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel kent de standaard opbouw en afwerking die rond 1900 op het Zuid gangbaar was. Houten kroonlijst op klossen en modillons, hardstenen plint met getraliede keldervensters, imitatievoegen, regelmatige geplaatste, rechthoekige vensteropeningen die op de eerste verdieping in omlijsting met versierde sluitsteen zijn gevat. Het fraaie schrijnwerk van de voordeur is bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1899 # 613.