Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Dit eclectische burgerhuis werd samen met het belendende, oorspronkelijk identieke, spiegelende pand op nummer 37 als samenstel gebouwd door aannemer Jules Van Beylen voor eigen rekening. De gevel van nummer 37 werd ondertussen volledig vervlakt. Enkelhuis van drie bouwlagen en een smalle deur- en brede venstertravee, gevat onder zadeldak. De woning kreeg een eclectisch, rode bakstenen lijstgevel met elementen overgenomen uit de neorenaissance en de traditionele bak- en zandsteenstijl. Gebruik van natuursteen voor speklagen, kordons, diamantkoppen en grote noppen. Rechthoekige muuropeningen met verzorgd, gaaf bewaard schrijnwerk. De fraaie houten erker op de tweede bouwlaag bepaalt het karakter van de woning. Rechthoekige muuropeningen, op de verdiepingen met ijzeren borstweringen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1898 # 61.