Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistische burgerwoning gebouwd rond 1903 voor W. Coates naar ontwerp van Jules Dries. Het is een enkelhuis met een brede venster- en een smalle deurtravee en drie bouwlagen onder zadeldak. Verzorgde bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met accent op de venstertravee door onder meer de gebogen afwerking van de kroonlijst, het balkon op de eerste en het entablement op de tweede verdieping. Verder klassieke elementen die horen bij een neoclassicistische woning uit die periode: houten kroonlijst op klossen en modillons, hardstenen plint, imitatievoegen op begane grond, kordons en doorlopende onderdorpels. Op de eerste en tweede bouwlaag rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping korfboogvensters. Origineel element is het boogveld onder de kroonlijst dat is versierd met een medaillon in stucwerk.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1903 # 1524.