Neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Rij van vier identieke, onderkelderde enkelhuizen van drie bouwlagen en ieder één travee breed, onder een mansardedak (leien) met een dakvenster per woning, van circa 1925. Doorlopende witgeschilderde en bepleisterde lijstgevel in pseudo-Lodewijk XVI-stijl. Horizontaal gemarkeerde begane grond met telkens twee venstertraveeën naast de deur, afgelijnd door cordon. Bovenverdieping gescheiden door brede penanten met verticale spiegels, bovenaan een met festoenen omlijste medaillon. Licht uitspringend risaliet op bovenverdieping met trapezoïdale houten erker bekroond met Lodewijk XVI-leuning voor een breed deurvenster. Doorlopend hoofdgestel waarvan de kroonlijst met tandlijstversiering rust op klossen.