erfgoedobject

Woon- en handelspand

bouwkundig element
ID
208925
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208925

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woon- en handelspand
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Dit huis met achterliggend magazijn werd rond 1904 gebouwd in opdracht van handelaar Fr. D'Haese, wonende in de Sanderusstraat 97. De aannemer die het pand tekende en voor de uitvoering zorgde was Fr. Bouwen.

Het betreft een pand van vier bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak. De gelijkvloerse verdieping wordt ingenomen door een bureel centraal aan de straatkant, met links daarvan een magazijn, dat doorloopt achter het bureel. In de rechtertravee een gang met trappenhuis naar de appartementen op de verdiepingen. Achter het magazijn, een keuken, koer, paardenstal en remise.

Verzorgde lijstgevel met parement van witte baksteen, afgelijnd door een mooie houten kroonlijst met keellijst. De twee rechtertraveeën zijn licht risaliterend uitgewerkt. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren latei met rosetten, in poort en deur bewaard schrijnwerk met eigentijdse roedeverdeling.

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1904 # 1472.

Auteurs: Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woon- en handelspand [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/208925 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.