• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaand breedhuis volgens kadaster gebouwd in1902 op een perceel dat voordien was aangeduid als tuin van de naastliggende gemeenteschool. Dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen) + rechts lager werkhuis van twee traveeën onder zadeldak (rode mechanische pannen).

Gele baksteenbouw met gebruik van oranje baksteen voor strekken en cordonlijst, gecementeerde plint voorzien van cartouche. Muuropeningen onder getoogde strek, vernieuwde ramen en deur en bewaarde luiken in woonhuisgedeelte. Werkhuis met bewaard raam met T-indeling en grote roedeverdeling en deels beglaasde schuifpoort in werkhuis. Oculus in linker zijgevel.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Zande, 1903/2.

Auteurs: Vanneste, Pol; Baert, Sofie