Kapel Onze-Lieve-Vrouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Vrijstaande kapel, gelegen aan de erfoprit van verbouwde hoeve nummer 2, omgeven door heesters. Gebouwd in 1940 (zie literatuur en opschrift). Geelbakstenen volume onder gemetst zadeldakje bekroond door dito kruis. Rechthoekige deuropening met afgeschuinde bovenhoeken en druiplijst.

Interieur met bepleisterde wanden onder bakstenen tongewelf. Gemetste altaartafel met hedendaags beeld van Onze-Lieve-Vrouw.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Bovekerke, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol