Kapel Onze-Lieve-Vrouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Gebouwd in de jaren 1950 na gelofte voor genezing moeder. Roodbakstenen volume onder zadeldak (zwarte mechanische pannen). Korfboogdeur in vlakke, uitspringende bakstenen lijst onder spitsbogige ontlastingsboog waarvan veld ingevuld met metselwerk in visgraatverband. Daarboven zwarte marbrietplaat met inscriptie "ZEGEN VLAANDEREN HEILIGE MAAGD". Mijterboogvensters in zijgevels.

Interieur onder houten tongewelf. Houten altaar waarop beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind. Afgesloten door houten traliewerk. Twee houten zitbanken.

• DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Bovekerke, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol