Paviljoen Sala Thai

Beschrijving

"Sala Thai" of Thais nutsgebouwtje. Het gebouwtje - met uitzondering van de dakpannen, volledig overgebracht uit Thailand, maskeert eigenlijk een elektriciteitscabine. Inhuldiging op 5 november 1989, door drie Boeddhistische monniken en de pastoor van Koekelare. Initiatief van dokter Walter Holvoet, schepen van toerisme en Thailandreiziger.

Kadert in de dorpskernvernieuwing die plaats vond vanaf circa 1985, waarbinnen de "Sala Thai" een "stedenbouwkundige folie" wordt genoemd. De doelstelling van de dorpskernvernieuwing was de herstructurering van de Dorpsstraat, het marktplein, de Moerestraat en de kerkomgeving. In de aanloop naar deze dorpskernvernieuwing zijn een aantal gebouwen afgebroken en het kerkhof rond de kerk opgeruimd. In 1990 wordt Koekelare bekroond met de Agora Award voor Stadsvernieuwing.

• Informatie over kunstwerken, gemeentebestuur Koekelare.
  • Gids voor Vlaanderen. Toeristische en culturele gids van de Vlaamse gemeenten, Tielt, 1995, p. 620-622.
  • Koekelare daar is leven in de brouwerij, in Infogids Koekelare: de Mokker – Bovekerke – Zande 1995-1997, Koekelare, 1996, p. 105-106.

Auteurs: Vanneste, Pol