Ensemble van stadswoningen

Beschrijving

Breedhuis van twee bouwlagen, bestaande uit drie rijhuizen met als een geheel ontworpen voorgevel, onder mansardedak (leien), de buitenste panden zijn ieder voorzien van een dakvenster met driehoekig fronton, van circa 1900. Bepleisterde lijstgevel met hoger opgaande middenpartij van twee traveeën. Benedenverdieping met geblokte penanten onder een brede puilijst; ruime rechthoekige winkelvensters, van nummer 9 en 11 in houten omlijstingen gevat. Zijtraveeën boven met drielichten onder I-balk met rozetten; voorts omlijste rechthoekige bovenvensters. Verspringend hoofdgestel met kroonlijst op klossen.

Aanvullende informatie

Van het oorspronkelijke ensemble van drie stadswoningen (nummers 7-11) werd de linkse woning (nummer 7) ingrijpend aangepast met verlies van erfgoedwaarde tot gevolg. Bij de herkenbaar bewaarde nummers 9 en 11 zijn de houten omlijstingen van de winkelvensters niet meer aanwezig.