Vlashandelaarswoning met vlasschuur

Beschrijving

Voormalige, vrijstaande vlasserswoning met dieper gelegen vlasschuur. De woning wordt volgens het kadaster gebouwd in 1937 door vlaskoopman Raymond Rapoye-De Bo. In 1947 bouwt E. De Bo de dieper gelegen vlasschuur.

Bakstenen enkelhuis op een arduinen plint en onder pannen zadeldak. Hoger opgetrokken linkertravee met een over de twee bouwlagen doorgetrokken, halfronde erkeruitbouw met bovenliggend balkon met buisleuning tussen bakstenen pijlers. Rechthoekige openingen onder lateien (bewaarde ramen).

Grote vlasschuur achter een recente afsluiting en poort aan de straatkant. Baksteenbouw onder een zadeldak. Straatpuntgevel met aan weerszijden een grote, rechthoekige poort en een bakstenen spitsboogvormige heiligennis met Christusbeeld en kruisbekroning.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1937/6, 1947/12.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie