Klooster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster

Beschrijving

Voormalig klooster, volgens het kadaster gebouwd in 1965 door de zusters van de Heilige Vincentius à Paulo van Koekelare. In het laatste kwart van de 20ste eeuw omgebouwd tot apotheek. Rechts van het pand ligt de school waar de gemeenschap mee verbonden was.

Woning opgetrokken in bruine (begane grond) en oranje sierbaksteen (verdieping). Twee bouwlagen onder plat dak, rechts hogere uitbouw van muur met schuine afdekking waarin een nis met kruis. Rechthoekige muuropeningen, de bovenverdieping (straatzijde) is op drie vierkante venstertjes na blind.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Koekelare, 1965/13.
  • ARREN R., HEUS J., Onderwijs in Koekelare 19de eeuw, in Spaenhiers. Jaarboek, jg. 11, 2003, p. 161.

Auteurs: Vanneste, Pol