Vlashandelaarswoning met magazijn

Beschrijving

Woning met voormalig vlasmagazijn, volgens het kadaster opgetrokken in 1902 door vlaskoopman Remi Seynaeve. Het magazijn wordt vóór 1909 uitgebreid. Huidig uitzicht dateert vermoedelijk pas uit de jaren 1920-1930.

Rijwoning met roodbakstenen straatgevel met accenten van gele baksteen voor de penanten, de erker en het fries bovenaan de gevel; arduinen plint en onder een gemansardeerd zadeldak (deels pannen, deels leien). Afgeronde erkeruitbouw op de verdieping, opgetrokken tot de zolderverdieping en rustend op een arduinen sokkel. Rechthoekige openingen, onder meer drielichten met arduinen tussenstijlen. Vernieuwd houtwerk.

Aanpalend magazijn. Gecementeerde baksteenbouw met imitatievoegen onder een pannen zadeldak. Gecementeerde plint in imitatiebreuksteen. Rechthoekige openingen, onder meer vernieuwde poort en laadluiken op de verdieping.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Desselgem, 1902/1, 1911/5.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie